Μην Χάσετε

shadow

Μήνυμα που λάβαμε από τους ανθρώπους της Ελληνικής Λαϊκής Σύμπραξης

Παρακάτω η ανακοίνωση :

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να αναφερθώ στους κατοίκους ενός από τους ιστορικότερους δήμους της Ελλάδας, τον Μαραθώνα.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

ελάτε να είμαστε εμείς εκείνοι που θα πραγματοποιήσουμε την μεγαλύτερη πορεία που έγινε ποτέ για μη πολιτικό λόγο. Φυσικά η συμμετοχή και άλλων περιοχών ανά την Ελλάδα δεν είναι μόνο ευπρόσδεκτη αλλά θα ήταν τιμή μας.

29 Μαίου 1453 Η Οθωμανική Αυτοκρατορία με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β’ , κατακτά την Πόλη, ένα γεγονός το οποίο έφερε ως αποτέλεσμα την κατάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και κατά συνέπεια, της Ελλάδας. Ακολουθούν σχεδόν 400 χρόνια ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ κατοχήςτου Ελλαδικού χώρου από τις Τουρκικές δυνάμεις. Τονίζουμε την λέξη ‘παράνομη’ γιατί κανένα κράτος δεν αναγνώρισε την Οθωμανική Αυτοκρατορία ως νόμιμο κράτος

Τα γλυπτά του Παρθενώνα, γνωστά και ως «Ελγίνεια Μάρμαρα», ονομασία που υποβαθμίζει την πράξη αρπαγής των γλυπτών του Παρθενώνα από τον λόρδο Έλγιν, είναι μεγάλη συλλογή από μαρμάρινα γλυπτά που εκλάπηκαν από τον Τόμας Μπρους, 7ο κόμη του Έλγιν, πρέσβη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από το 1799 μέχρι το 1803 και μεταφέρθηκαν στην Βρετανία το 1806. Εκμεταλλευόμενος την Οθωμανική ηγεμονία στην ελληνική επικράτεια, κατάφερε και απέκτησε φιρμάνι από τον Οθωμανό Σουλτάνο για την αποκαθήλωσή τους από τον Παρθενώνα με σκοπό την μέτρηση και την αποτύπωσή τους σε σχέδια, και στη συνέχεια προχώρησε στην αφαίρεση και φυγάδευσή τους. Τα γλυπτά αυτά αποθηκεύτηκαν στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου το 1816.Το οθωμανικό φιρμάνι, που κατέχει το Βρετανικό Μουσείο “δεν φέρει την υπογραφή και τη σφραγίδα του Σουλτάνου ή τη συνήθη επίκληση στο Θεό, και χωρίς αυτά, ο Elgin και συνεπώς το Βρετανικό Μουσείο δεν έχουν καμία νομική απόδειξη της κυριότητας των Γλυπτών του Παρθενώνα “, σύμφωνα με έκθεση ειδικών(Ενημερωτικό Δελτίο, Nov.2008). Το 1936 τοποθετήθηκαν στην έκθεση Duveen που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό. Από το 1983, με πρωτοβουλία της τότε Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη, η Ελλάδα έχει καταβάλει προσπάθειες να φέρει τα Ελγίνεια πίσω στην Αθήνα.

Χρήσιμα links

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Βρετανικό Μουσείο τον Απρίλιο του 2007, αναφέρεται ότι δεν προτίθεται να παραχωρήσει την κυριότητα των Γλυπτών του Παρθενώνα σε ελληνικό μουσείο. Νεότερη ανακοίνωση του Βρετανικού Μουσείου (2009) ανέφερε πως, με την ευκαιρία των εγκαινίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, θα ήταν διατεθειμένο να δανείσει τα Ελγίνεια, αρκεί η ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το δικαίωμα ιδιοκτησίας τους στο Μουσείο. Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση και πολύ καλά έκανε και το ασπαζόμαστε όλοι οι Έλληνες.

Αγαπητοί συμπατριώτες και μη,

Τα λόγια πρέπει να σταματήσουν.

Οι πράξεις να πάρουν την θέση τους.

Η ΕΛληνική ΛΑική Σύμπραξη ( ΕΛ.ΛΑ.Σ.) είναι περήφανη που ανακοινώνει την πραγματοποιήση πορείας για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Σημείο συνάντησης θα είναι η αφετηρία του Μαραθωνίου,στον Μαραθώνα, και θα κατάληξη το Υπουργείο Πολιτισμού, ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ.

Παρακαλώ κοινοποιήστε την συγκεκριμένη Προσπάθεια για την επιστροφή των Μαρμάρων.

Η ημερομηνία της πορείας είναι η 21η Ιουνίου .

ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ

Βασίλης Γιαννούλης-Δημήτρης Κουτσογιαννόπουλος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ

Η ΕΛΛΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα … Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>