Μην Χάσετε

shadow

Σε υγρό τάφο μετατράπηκε για 18 μετανάστες η θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σάμου, έπειτα από την ανατροπή δύο λέμβων τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Αυτήν την ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες του Λιμενικού Σώματος βόρεια του νησιού για τον εντοπισμό αγνοουμένων, μετά την ανατροπή των λέμβων, με άγνωστο αριθμό μεταναστών.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 18 σοροί. Η ηλεκτρονική μας εφημερίδα επικοινώνησε με το Λιμενικό, το οποίο ενημέρωσε πως έχουν περισυλλεχθεί 36 άτομα.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό, επί τόπου έχουν σπεύσει δύο πλωτά σκάφη του και ένα κρουαζιερόπλοιο, ενώ στη θαλάσσια περιοχή βρίσκεται και σκάφος της δύναμης Frontex, το πλήρωμα του οποίου, όπως έγινε γνωστό, ειδοποίησε για το συμβάν. Επιπλέον, στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών συνδράμουν τρία αλιευτικά.

Παράλληλα, στις έρευνες συμμετέχει ένα ελικόπτερο Super Puma, ενώ αναμένεται και μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει εάν ανάμεσα στους αγνοουμένους βρίσκονται παιδιά.

Ο δήμαρχος του νησιού, Στέλιος Θάνος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή ανέφερε ότι είναι πιθανό να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αμπάρι τους σκάφους που αναποδογύρισε, περίπου 29 μετανάστες.

Χρήσιμα links

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι διασωθέντες μετανάστες, στις δύο λέμβους επέβαιναν περίπου 60 με 65 άτομα. Από τους διασωθέντες οι 32 είναι άντρες, 3 είναι γυναίκες και ένα μικρό παιδί το οποίο μεταφέρθηκε με αεροσκάφος σε νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε σοβαρή.

 

samos , tragwdia , meetanastes, pnigikan ,3

 

samos , tragwdia , meetanastes, pnigikan, 2

 

 

i-samos.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>