Μην Χάσετε

shadow

Στο Τσέρνομπιλ κατασκευάζεται ένα τεράστιο σκέπασμα που θα σφραγίσει το κατεστραμμένο εργοστάσιο και θα αποκλείσει ακόμα και την παραμικρή διαρροή ραδιενέργειας.

Το κάλυμμα θα κατασκευαστεί από ατσάλι και θα ζυγίζει 32.000 τόνους. Θα έχει 360 μέτρα ύψος, 257 πλάτος και αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα έχει ολοκληρωθεί ως το 2017.

Το κόστος της κατασκευής, υπέρογκο όπως και το έργο, θα κοστίσει γύρω στο 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του από τις ΗΠΑ, καθώς και από άλλα 30 κράτη.

Η ατσάλινη αψίδα θα παραμείνει για τουλάχιστον 100 χρόνια. Τόσος χρόνος υπολογίζουν οι επιστήμονες ότι θα χρειαστεί για να καθαριστεί πλήρως η περιοχή από τα πυρηνικά κατάλοιπα και για να σταματήσει εντελώς η έκλυση ραδιενέργειας από τον αντιδραστήρα.

tsaernobil-diarroi-redienergeias-polemiko-imerologio2

 

 

Η έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ στις 26 Απριλίου του 1986, η οποία έμεινε κρυφή για πολλές μέρες από την τότε σοβιετική κυβέρνηση, προκάλεσε δεκάδες θανάτους.

Χρήσιμα links

Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων από εγκαύματα και άμεση έκθεση στη ραδιενέργεια ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί λόγω της μυστικοπάθειας των αρχών.

Σίγουρα πάντως, ήταν πολύ περισσότερα όμως τα θύματα από καρκίνο και λευχαιμία μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν. Ακόμα και σήμερα, η περιοχή στην ακτίνα γύρω από το Τσέρνομπιλ παρουσιάζει υψηλότερα ποσοστά καρκίνου σε σχέση με τον μέσο όρο του πληθυσμού.

Όσο για τις πόλεις και τα χωριά γύρω από το Τσέρνομπιλ, μεταμορφώθηκαν σε νεκρή ζώνη. Κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα και κάθε ίχνος ζωής απαγορεύτηκαν σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο, σε μια έκταση σχεδόν 1.610 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Χωριά ολόκληρα και πόλεις εκκενώθηκαν και κάποια κατεδαφίστηκαν. Το Τσέρνομπιλ είναι μια πόλη φάντασμα. Τι ίδιο και το Πριπιάτ, μια κοντινή πόλη που κάποτε είχε 45.000 κατοίκους.

apocalypsejohn.com

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>