shadow

Άκου θράσος !!! Τουρκία: «Παρενοχλήθηκαν τουρκικά μαχητικά»


Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, τα τουρκικά μαχητικά παρενοχλήθηκαν, τόσο στην περιοχή του Αιγαίου από ελληνικά μαχητικά, όσο και στην περιοχή του Χατάι από το πυραυλικό σύστημα της Συρίας, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

Το Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, παρενοχλήθηκαν από ελληνικά μαχητικά καθώς ασκούσαν δραστηριότητες ασκήσεων στην περιοχή του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει το δημοσίευμα Analiz Merkezi, αεροσκάφη τύπου CN-235 που χρησιμοποιούνται για ασκήσεις εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της πτήσης τους παρενοχλήθηκαν από τρία F-16 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας τα οποία είχαν απογειωθεί από τη βάση της Αγχιάλου. Η παρενόχληση έγινε επί 30 δευτερόλεπτα νότια του νησιού της Χίου.

Επίσης, ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν δύο τουρκικά F-16, νότια κοντά στο νησί Λήμνος κατά την πτήση τους στον διεθνή εναέριο χώρο.

Χρήσιμα links

Επίσης, κοντά στο νησί της Λήμνου, στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου, δύο ελληνικά μαχητικά F-16 παρενόχλησαν ένα τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος CN- 235 που εκτελούσε πτήση κατάρτισης προς τα βορειοδυτικά της Χίου και το οποίο ‘κλειδώθηκε’ από το ραντάρ.

Από την άλλη πλευρά, οι διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας, ανέφερε ότι τουρκικά F-16 που εκτελούσαν εναέρια περιπολία στα τουρκο-συριακά σύνορα, μπήκαν στο στόχαστρο του πυραυλικού συστήματος της Συρίας στην περιοχή του Χατάι επί 10 δευτερόλεπτα, το οποίο σύστημα έχει πυραύλους τύπου SA-5, όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι στο Αιγαίο πραγματοποιείται η μεγάλη τουρκική άσκηση «Beyaz Fırtına-2014», που θα διαρκέσει 10 ημέρες.


 

echedoros-a.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Τουρκία: «Παρενοχλήθηκαν τουρκικά μαχητικά»

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>