shadow

Ο Πάπας στο Ισραήλ: «Δύο κράτη για τους δύο λαούς»


Μάιος 25, 2014.

Ο πάπας Φραγκίσκος έφθασε στις 25 Μαΐου στο Ισραήλ και αμέσως έκανε μια πολιτική για το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους τονίζοντας ότι ‘ τα δύο κράτη για τους δύο λαούς πρέπει να γίνει πραγματικότητα και να μην παραμένει κενό όνειρο ‘, κατά την τελετή υποδοχής που έγινε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, παρουσία του προέδρου του Ισραήλ, Σιμό Πέρες και του πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Πάπας πρόσθεσε : «Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων, πρέπει να συνεχισθούν, διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

«Καλώ όλους τους υπεύθυνους για τις διαπραγματεύσεις να μην σταματήσουν τις συζητήσεις για δίκαιες λύσεις που θα επιτρέψουν στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να ζουν ειρηνικά με καλή γειτονία», διακήρυξε ο Φραγκίσκος.

Ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε κατά την τελετή της υποδοχής ότι η επίσκεψη του Πάπα στο Ισραήλ, αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στις σχέσεις μεταξύ των Χριστιανών και των Εβραίων.

Χρήσιμα links

«Στη Μέση Ανατολή, όπου οι Χριστιανοί βρίσκονται σε δίωξη, το Ισραήλ αποτελεί νησίδα θρησκευτική ανεκτικότητας, είπε ο πρωθυπουργός, «δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να διατηρήσουμε το Status Quo στους χώρους τελετών όλων των θρησκειών. Είμαστε δεσμευμένοι για την ειρήνη και απλώνουμε το χέρι μας σε όλους όσους είναι πρόθυμοι να ζήσουν μαζί μας στον κόσμο».

Νωρίτερα, ο Πάπας απηύθυνε έκκληση προς τον Πρόεδρο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Αμπού Μάζεν, με πρόταση να έρθει στο Βατικανό για κοινή προσευχή για την ειρήνη, και οι δύο άνδρες αποδέχθηκαν την πρόσκληση. Η προσευχή θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.


 

echedoros-a.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ


 

Ο Πάπας στο Ισραήλ: «Δύο κράτη για τους δύο λαούς»

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>