Μην Χάσετε

shadow

Καλώς μας ήρθε η Άνοιξη.

Πολλές φορές όμως δεν έρχεται μόνη της. Φέρνει μαζί της και τις εποχικές αλλεργίες

… Φτάρνισμα, βήχας, μπούκωμα , καταρροή είναι μερικές από στις συνηθέστερες εκδηλώσεις της.Βέβαια η δυτική όσο και η κινέζικη βοτανοθεραπεία έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν την ευαισθησία του ατόμου στους αλλεργιογόνους παράγοντες και να αμβλύνουν τα συμπτώματα. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, που παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας και στη γενικότερα καλή λειτουργία του. Ανακαλύψτε λοιπόν πως απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα του αναπνευστικού και…αναπνεύστε ελεύθερα!

Τα βότανα που μπορεί να μας βοηθήσουν Πράσινο Τσάι Παρά το γεγονός ότι το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη και τανίνες, έχει αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες είναι αποτελεσματικές για την καταπολέμηση των αλλεργιών και τις φλεγμονές. Το τσάι επίσης βοηθάει στην θεραπεία για τα συμπτώματα της αλλεργίας, όπως υγρά μάτια, φτέρνισμα και ο βήχας. Πίνουμε τρία με τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα, χωρίς γάλα και επεξεργασμένη ζάχαρη. Αν θέλουμε να γλυκαίνομαι το τσάι μας, χρησιμοποιώντας μέλι.

Το Τζίντζερ βοηθάει στις αλλεργίες του δέρματος και στα συμπτώματα, όπως πονοκεφάλους βήχα και φλεγμονή. Ρίχνουμε ζεστό νερό πάνω από το τζίντζερ και το αφήνουμε 10 με 15 λεπτά

Το τσάι-χαμομήλι είναι ένα φυσικό αντιισταμινικό. Συχνά χρησιμοποιείται για τις αλλεργίες λόγω της ικανότητάς του να μειώνει τη φλεγμονή, ενώ χαλαρώνει επίσης το σώμα. Πίνουμε ένα ή δύο φλιτζάνια του τσαγιού χαμομήλι κάθε μέρα

Κυνόροδο Οι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς εχουν αντιφλεγμονώδη ιδιότητες που ελέγχουν την παραγωγή της ιστάμινης που προκαλει τις αλλεργίες προσφέροντας άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα Χρησιμοποιούμε φρέσκα ή αποξηραμένα για το τσάι μας. Ρίχνουμε βραστό νερό πάνω από τους καρπούς αφού τους έχουμε σπάσει σε γουδί και αφήνουμε 15 λεπτά,Τα κυνοροδα είναι πλούσια σε βιταμίνη C που μπορεί να μας προστατεύσει από τα κρυολογήματα και τη γρίπη,

Το αφέψημα του θυμαριού έχει αποχρεμπτική και αντισηπτική δράση. Βράστε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέστε μια κουταλιά θυμάρι. Πιείτε το ή κάντε γαργάρες με το ρόφημα 2-3 φορές την ημέρα.

Το έγχυμα του σαμπούκου έχει μαλακτική, αποχρεμπτική και αντιμικροβιακή δράση. Συχνά δίνεται και στα παιδιά για την καταπολέμηση του βήχα.

Λιναρόσπορος Βράστε 1,5 ποτήρι νερό και ρίξτε ένα κουταλάκι λιναρόσπορο, μισό κουταλάκι θυμάρι και μισό κουταλάκι ρίγανη. Έπειτα από δέκα λεπτά, σουρώστε και προσθέστε μία κουταλιά μέλι. Έχει μαλακτική και αντιφλεγμονώδη δράση, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και τονώνει την αναπνευστική λειτουργία.

Χρήσιμα links

Άλλα βότανα που μπορούν να είναι αποτελεσματικά είναι:

ΤΡΙΦΥΛΛΙ (Medicago Sativa)

Φύλλα

Παρέχει χλωροφύλλη και βιταμίνη Κ

Χρησιμοποιείται σε μορφή υγρού. 1 κουτάλια της σούπας σε χυμό η νερό 2 φορές την μέρα.

ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ (Glycyrrhiza glabra).

Ρίζα

Δίνει ενέργεια και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αλλεργίας.

Την παίρνουμε υπό μορφήν αφεψήματος βρίζοντας την ρίζα για 20 λεπτά.

Επίσης χρησιμοποιούμε εκχύλισμα Γλυκόριζας (10-20 σταγόνες 2 φορές την ήμερα).

Η Γλυκόριζα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για περισσότερο από 7 μερες συνέχεια.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΗ ΠΙΕΣΗ

ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ (Eucalyptus globulus)

Φύλλα η αιθέριο έλαιο.

Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα. Όταν το νερό βράσει, το βγάζουμε από την φωτιά και νταν σταματήσει να κάνει φουσκάλες ρίχνουμε στην κατσαρόλα ή φύλλα ευκαλύπτου ήαιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Αφήνουμε το νερό να κρυώσει λιγάκι και μετά εισπνέουμε τον ατμό κρατώντας το πρόσωπο μας σε μια ασφαλή απόσταση για να μην καούμε. Για να μην χαθεί ο ατμός βάζουμε μια πετσέτα πάνω από την κατσαρόλα και το κεφάλι μας «σαν τεντα». Συνήθως 5 με 10 λεπτά εισπνοών ατμού είναι αρκετά για να ανακουφίσουν από το αναπνευστικό πρόβλημα.

ΑΧΙΛΛΕΙΑ Η ΧΙΛΙΟΦΥΛΛΟΣ (Achillea millefolium)

Υγρό εκχύλισμα χωρις αλκοολ.

Είναι καλό για ανακούφιση συμπτωμάτων εαρινης αλλεργίας. 20-30 σταγόνες 2 φορές την μέρα για βρασιμο σαν τσαι ή βάζουμε το εκχύλισμα κάτω από την γλώσσα και το κραταμε εκει για μερικα λεπτά της ωρας και μετά το καταπινουμε. Πινουμε ενα ποτήρι νερό μετά που το καταπιουμε.

ΕΦΡΑΣΙΑ (Euphrasia officinalis)

Υγρό εκχύλισμα χωρις αλκοολ.

Ειναι καλο για ανακουφιση συμπτωματων εαρινης αλλεργίας. 20-30 σταγόνες 2 φορές την μέρα για βρασιμο σαν τσαι η βάζουμε το εκχύλισμα κατω από την γλωσσα και το κραταμε εκει για μερικα λεπτά της ωρας και μετά το καταπίνουμε. Πίνουμε ενα ποτήρι νερό μετά που το καταπιούμε.

ΜΑΡΜΑΡΑΚΙ / ΣΚΟΥΛΟΧΟΡΤΟ (Μarrubium vulgare)

Αφέψημα απο Φύλλα

ΒΕΡΒΑΣΚΟΣ , ΦΛΟΜΟΣ (Verbascum thapsus)

Αφεψημα απο Φύλλα

ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ (Urtica dioica)

Αφεψημα από Φύλλα

ΑΓΡΙΑ ΚΕΡΑΣΙΑ (Prunus serotina)

Αφέψημα από φλούδα κορμού.

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ (Μπαχάρι) (Curcuma longa)

Σκόνη από ρίζωμα. Προσθετουμε στο τσαι η φαγητό. – Χρυσόβεργα (Solidago): βοηθά το αναπνευστικό και την καταρροή

Εφέδρα (Ephedra): κατά του άσθματος, της βρογχίτιδας και του κρυολογήματος – Η εχινάτσια, που έχει δράση φυσικού αντιβιοτικού και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Λαμβάνεται ως αφέψημα ή μητρικό βάμμα.

ΠΗΓΗ

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα … Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>