shadow

Οικουμενιστική συμπροσευχή άνευ προηγουμένου στον τάφο του Χριστού


Με τον εντυπωσιακό τίτλο « Οικουμενική προσευχή άνευ προηγουμένου στα Ιεροσόλυμα » το ελβετικό πρακτορείο apic(15/05/2014) προαναγγέλει όλο το πρόγραμμα της 3ημερης επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου στους αγίους Τόπους όπως το εξέδωσε το Βατικανό.Η επίσκεψη του πάπα θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 26 Μαίου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στις 15 Μαίου ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού π. Federico Lombardi παρουσίασε εκτενώς ολόκληρο το πρόγραμμα της 3ημερης επίσκεψης του ποντίφηκα σε 3 χώρες την Ιορδανία,την Παλαιστίνη και το Ισραήλ.

Το σημείο σύγκλισης και κορύφωσης της επίσκεψης θα είναι η οικουμενιστική συμπροσευχή στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού με τη συμμετοχή του πάπα Φραγκίσκου, του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου και όλων των θρησκευτικών αρχηγών των διαφόρων εκκλησιών της Ιερουσαλήμ.

ii
Αυτό το γεγονός αποτελεί μια μεγάλη οικουμενιστική πρωτοβουλία γιατί μια τέτοια κοινή προσευχή των διαφορετικών ομολογιών στους αγίους τόπους της Ιερουσαλήμ δεν έχει ξαναγίνει ποτέ” τόνισε με νόημα.Ενδεικτική είναι και η συνοδεία του πάπα.

Μεταξύ άλλων ο Leonardo Sandri préfet de la Congrégation για τις εκκλησίες της Ανατολής,ο Jean-Louis Tauran, πρόεδρος του Συμβουλίου του ποντίφικα για τον διαθρησκευτικό διάλογο,ο Kurt Koch πρόεδρος του ίδιου συμβουλίου για την προώθηση της ενότητας των χριστιανών και πρόεδρος της επιτροπής για τις διαθρησκευτικές σχέσεις με τον Ιουδαισμό.

Θα τον συνοδεύουν επίσης 2 εξ αργεντινής φίλοι του : o ραββίνος Abraham Skorka και ο ιμάμης Omar Abboud.

olko
Στην Ιερουσαλήμ ο πάπας θα επισκεφθεί το μνημείο του ολοκαυτώματος Shoah Yad Vashem και θα έχει συνάντηση με τον μεγάλο μουφτή και τους 2 μεγάλους ραββίνους του Ισραήλ..Την Κυριακή 25 Μαίου θα βρίσκεται στην Παλαιστίνη
Θα έχει ιδιωτική συνάντηση με τον πατριάρχη Βαρθολομαίο που θα πραγματοποιηθεί εκεί όπου έγινε η συμφωνία Αθηναγόρα και Paul VI.

Χρήσιμα links

Στις 25 .05.14 στις 7.ΟΟ μμ στον Πανάγιο Τάφο θα γίνει η συμπροσευχή.Θα ακολουθήσει δείπνο των συμμετεχόντων.Στις 26 θα επισκεφθεί την Αυλή των τζαμιών και θα συναντηθεί με τον μεγάλο μουφτή.Θα κατευθυνθεί στον Τοίχο των Δακρύων όπου και θα προσευχηθεί. Θα καταθέσει στεφάνι στο εθνικό κοιμητήριο Mont Herzl υψηλό τόπο του σιονισμού όπου έχουν ταφεί πολλοί ισραηλινοί πρωθυπουργοί και πρόεδροι.Θα ξανασυναντηθεί με τον Βαρθολομαίο στην ορθόδοξη εκκλησία του όρους των Ελαιών.

032155154-447f6980-d2b1-441e-86f3-dd08b9e3f0dc
Δεν θα λείψουν και oι πολιτικές συναντήσεις με τον βασιλιά Abdallah II της Ιορδανίας,με τον παλαιστίνιο πρόεδρο Mahmoud Abbas και τους ισραηλινούς Shimon Peres και Benyamin Netanyahou Το Σάββατο 24 Μαίου θα επισκεφθεί στην Ιορδανία και στρατόπεδο σύριων προσφύγων.(I.Media , apic)

imagesCA7FCML4


pentapostagma.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Οικουμενιστική συμπροσευχή άνευ προηγουμένου στον τάφο του Χριστού

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>