shadow

Νέο κράτος στην Αν. Ουκρανία: Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ θα ενωθούν σχηματίζοντας τη «Νέα Ρωσία»


Οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία που κήρυξαν την ανεξαρτησία τους από το Κίεβο μετά το δημοψήφισμα της προηγούμενης Κυριακής, σχεδιάζουν ήδη να προχωρήσουν στην συγχωνευσή τους σχηματίζοντας ενιαίο ανεξάρτητο κράτος στην περιοχή.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τη διαφαινόμενη απροθυμία της Ρωσίας να προχωρήσει σε απευθείας ένωση με τις αποσχισθείσες ρωσόφωνες αυτές περιοχές.

Όπως ανέφερε στις 17 Μαΐου 2014, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Αλεξάντρ Μποροντάι, αυτή η διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, «φυσικά κατά την ένωση θα έχουμε κοινή ιδεολογία και έναν κοινό εχθρό», είπε ο Μποροντάι σύμφωνα με το πρακτορείο Ρέγκνουμ.

Σύμφωνα με την αρχική σκέψη, το ζήτημα της δημιουργίας μια κοινής «Νέας Ρωσίας» δεν θα πρέπει να αποφασισθεί μονομερώς από τις αρχές.

«Οι αρχές δεν θα λάβουν μονομερώς απόφαση χωρίς τη θέληση του λαού», δήλωσε ο Αλεξάντρ Μποροντάι.

Χρήσιμα links

«Όσον αφορά τη σύνδεση με άλλες περιοχές της Ουκρανίας, δεν υπάρχει κάτι από μένα, αυτό θα μπορούσε να γίνει με τη θέληση του λαού να ενταχθεί στη Νέα Ρωσία», δήλωσε ο ηγέτης.

«Υπενθυμίζεται», σημειώνει το Ρέγκνουμ, «ότι στις 11 Μαΐου στις περιοχές Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, διεξήχθησαν δημοψηφίσματα για την ανεξαρτησία και το 90% ψήφισε υπέρ της απόσχισης από την Ουκρανία».

Η πραξικοπηματική κυβέρνηση στο Κίεβο δεν αναγνωρίζει τη νομιμότητα του δημοψηφίσματος και προσπαθεί με παράνομη χρήση στρατιωτικής βίας να ανακτήσει τον έλεγχο της περιοχής.


 

echedoros-a.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Νέο κράτος στην Αν. Ουκρανία: Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ θα ενωθούν σχηματίζοντας τη «Νέα Ρωσία»

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>