Μην Χάσετε

shadow

Βήμα βήμα αποκαλύπτεται ο «βρώμικος» ρόλος της τρόικας και των εκπροσώπων της που έμπασε στην Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου για να καταστρέψουν τη χώρα και να παραδώσουν τα κλειδιά της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές και στα συμφέροντα που αυτοί εκπροσωπούσαν.


Στον ίδιο ακριβώς δρόμο βαδίζει και η σημερινή κυβέρνηση ισοπεδώνοντας ότι είχε απομείνει, οδηγώντας τους Έλληνες στη φτώχεια, την πείνα και την ανεργία. Την ίδια στιγμή πανηγυρίζει για την «επιτυχία» του πρωτογενούς πλεονάσματος, όταν όλοι γνωρίζουν πώς είναι μία απάτη με στόχευση στις επικείμενες εκλογές.

Ο «πολύς» του ΔΝΤ, ο κ. Μπόμπ Τράα που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 2010 και αποχώρησε το Σεπτέμβριο κάνοντας έναν μεγάλο πάρτι στην υγειά των κοροΐδων επέστρεψε στην Ελλάδα και κάνει «μπίζνες» εκπροσωπώντας μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες και «παίζοντας» με τους εγχώριους επιχειρηματίες στις πλάτες των Ελλήνων εργαζομένων (όσων απέμειναν).

Αφού συνταξιοδοτήθηκε σε ηλικίας 55 χρόνων από το ΔΝΤ, όταν αυτός ζητούσε τα όρια συνταξιοδότησης να φτάσουν στα 67 και στα 70 χρόνια στην Ελλάδα, επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος. Τρίβει τα χέρια του για τα κατορθώματα του, αφού η κυβέρνηση του ΓΑΠ του επέτρεψε να ισοπεδώσει μία χώρα και να έρθει σήμερα αυτός να χτίσει τζάμπα στα συντρίμμια της.

Εθεάθη να τρώει και να πίνει σε εστιατόριο των βορείων προαστίων τη Μεγάλη Εβδομάδα, όταν οι Έλληνες δεν είχαν να κάνουν Ανάσταση.

Ο κ. Τράα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα εμφανίζεται λένε οι πληροφορίες να παριστάνει τον οικονομικό σύμβουλο εταιρειών και να εκπροσωπεί πολυεθνικές που ενδιαφέρονται για την αποκρατικοποιήσεις ελληνικών εταιρειών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ήταν αυτός ήθελε ντε και καλά να περάσει η δημόσια περιουσία στο ΤΑΙΠΕΔ και αυτό να ελέγχεται όχι από την Ελλάδα, αλλά από το εξωτερικό. Το πρώτο το κατάφερε. Εν μέρει και το δεύτερο. Και τώρα συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για να κάνει τα «ρουσφέτια» του και να… βοηθήσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Με το αζημίωτο βέβαια.

Χρήσιμα links

Ο «τοποτηρητής» του ΔΝΤ στην Ελλάδα ήταν αυτός που συμβούλευε ελληνικές εταιρείες να μετακομίσουν στη Βουλγαρία, αλλά και έκανε «πλάτες» σε άλλους για την ισοπέδωση των εργασιακών ζητημάτων. Πολλές από τις προτάσεις για την απελευθέρωση των απολύσεων, τις μειώσεις στο βασικό μισθό και γενικά τις ελαστικές σχέσεις εργασίες ήταν δικές του.

Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να αναπτύξουν οι πολυεθνικές τα σχέδια τους στην Ελλάδα, αν οι μισθοί δεν «γκρεμίζονταν» και δεν μπορούσαν να προσλάβουν τους δικούς, έχοντας προηγουμένως διαλύσει τους μικρομεσαίους Έλληνες επιχειρηματίες.

Είναι αυτό που ο σημερινός πρωθυπουργός Α. Σαμαράς αποκαλεί ανάπτυξη. Δημιουργία θέσεων εργασίας στο μέλλον, όταν οι άνεργοι από την πολιτική των μνημονίων έχουν φτάσει στο 1,5 εκατομμύριο με μισθούς των 400 και 500 ευρώ.

Αφού λοιπόν οι ελληνικές εταιρείες (όχι όλες) δεν πήγαν στη Βουλγαρία, ο κ. Τράα και η παρέα του έκαναν την Ελλάδα Βουλγαρία και η κυβέρνηση εξαπατά τους πολίτες μοιράζοντας κοινωνικό μέρισμα 500 ευρώ.

Η εμπλοκή του κ. Τράα στις αποκρατικοποιήσεις και η αποκάλυψη του ρόλου του διαφάνηκε από την περίπτωση της Κασσιόπης στην Κέρκυρα όπου είχε ασκήσει μεγάλη πίεση ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για ανάληψη των ακινήτων της περιοχής από την αμερικανική NCH Capital, κάτι που, σύμφωνα με γνώστες της υπόθεσης, τελικά πέτυχε.

Μεγάλο ήταν επίσης το ενδιαφέρον του Ολλανδού τεχνοκράτη και για μια σειρά τουριστικών ακινήτων, τα οποία πέρυσι βρίσκονταν σε διαδικασία αποκρατικοποίησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ακίνητα αυτά πριν από λίγους μήνες τα «κοιτούσαν» μεγάλοι όμιλοι real estate των ΗΠΑ και της Ευρώπης, στους οποίους ο κ. Τράα εμφανιζόταν ως ενδιάμεσος.

Θέλει κανείς καμία άλλη απόδειξη πώς η τρόικα έδρασε σαν συμμορία στην Ελλάδα με τη βοήθεια εκ των έσω και σε βάρος του ελληνικού λαού και των εθνικών συμφερόντων;

defencenet.gr

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>