Μην Χάσετε

shadow

Το τουρκικό κόμμα DEB πάει για πρωτιά στην Κομοτηνή και για δεύτερο στην Ξάνθη στις ευρωεκλογές


Με την Αθήνα να κοιμάται και να μην παίρνει χαμπάρι τι συμβαίνει στη Θράκη

Και με δικούς του ανθρώπους μέσα σε όλα τα δημοτικά και περιφερειακά ψηφοδέλτια

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε…

Αυτή είναι η… εθνική μας στρατηγική για τη Θράκη. Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η απόσυρση από τον ΣΥΡΙΖΑ της υποψηφιότητας της Ρομά (τσιγγάνας) Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιό του λόγω αντιδράσεων της κομματικής του οργάνωσης, του μουσουλμάνου βουλευτή του στην Ξάνθη και του βουλευτή του στη Ροδόπη Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, υπακούοντας στις… επιθυμίες του τουρκικού προξενείου και στη σκληρή αντιπαράθεση με τα κυβερνητικά κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και στο εσωτερικό του, η Θράκη ξαναμπήκε στο ράφι.

Ούτε φωνή στα κανάλια και στα ραδιόφωνα, τίποτα στις μεγαλοεφημερίδες. Για άλλη μια φορά κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα που ζει η Θράκη. Όχι μόνο τώρα βέβαια αλλά και χρόνια πριν, την ώρα που η Τουρκία δουλεύει νυχθημερόν, μέσω του προξενείου της και των συχνών πηγαινέλα κορυφαίων υπουργών του Ερντογάν αλλά και με τις χρήσιμες… υπηρεσίες που προσφέρει το υποκατάστημα στην Ξάνθη της τουρκικής τράπεζας Ziraat.

Στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και στις ευρωεκλογές οι στόχοι που έχουν τεθεί από το προξενείο, το οποίο χειραγωγεί με τους ανθρώπους του τη μειονότητα -στην έκταση που προσφέρεται-, είναι:

• Στα ψηφοδέλτια για τους δήμους και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης να μπουν υποψήφιοι απόλυτα ελεγχόμενοι από το προξενείο, στους οποίους θα κατευθυνθούν οι ψήφοι των μουσουλμάνων, για να μπορούν να πετύχουν την εκλογή δικών τους στα διάφορα αξιώματα των δήμων (π.χ., αντιδήμαρχοι, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.λπ.) και στην περιφέρεια.

Χρήσιμα links

• Στις ευρωεκλογές να δώσει τη μάχη με το κόμμα του Σαδίκ, το DEB. Το ψηφοδέλτιο θα απαρτίζεται από στελέχη της μειονότητας, και ήδη έχει απαγορευθεί να μετάσχει μουσουλμάνος στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, ώστε να συσπειρώσει όχι μόνο τη μειονότητα της Θράκης αλλά και την… παροικία των μουσουλμάνων στη Ρόδο και στην Κω αλλά και μουσουλμάνους μετανάστες που έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια και έχουν δικαίωμα ψήφου. Σύμφωνα με καλές πληροφορίες, υπήρχε σκέψη να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο ο γνωστός Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος ήταν βουλευτής της ΝΔ, μετακόμισε στην Ντόρα, άραξε στη ΔΗΜΑΡ και τώρα είναι σε αναζήτηση… αλλά τελικά επικράτησαν άλλοι σχεδιασμοί του προξενείου.

Οι εκτιμήσεις τοπικών πολιτικών κύκλων είναι ότι το DEB θα είναι πρώτο κόμμα στη Ροδόπη και δεύτερο στην Ξάνθη, δεν πρόκειται όμως –όπως τονίζουν– να πιάσει το ποσοστό που δίνει τη δυνατότητα εκλογής ευρωβουλευτή.

Αυτό δεν απασχολεί, όμως, τους κύκλους του τουρκικού προξενείου, αφού οι στόχοι του είναι μακροπρόθεσμοι. Και ο πρώτος είναι στη Ροδόπη, να κερδίσουν και τις τρεις έδρες μουσουλμάνοι, και μάλιστα με βουλευτές και από τα τρία κόμματα, ώστε το προξενείο να έχει λόγο στο καθένα από αυτά, με μύχια ελπίδα να μη βγει ο σκληρός εθνικά Ευριπίδης Στυλιανίδης, την εκλογή του οποίου δεν μπόρεσε να αποτρέψει στις εκλογές του 2012. Τις άλλες δύο έδρες κατέχουν ο Αϊχάν Καρά Γιουσούφ του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αχμέτ Χατζηοσμάν του ΠΑΣΟΚ.

Στην Ξάνθη τα πράγματα δεν είναι καλά για το προξενείο. Από τις τρεις έδρες μόνο τη μία κατέχει μουσουλμάνος, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή στην Αθήνα φτάνει η μισή αλήθεια, να σημειώσουμε ότι από το τουρκικό προξενείο περνούν όλοι οι επικεφαλής συνδυασμών της Ροδόπης και της Ξάνθης, ακόμη και του Έβρου, και υποβάλλουν τα σέβη τους για να πάρουν την… ευχή του.

Αυτά συμβαίνουν στη Θράκη, με το τουρκικό προξενείο να αλωνίζει και να κινείται με σχέδιο, ώστε μέσα από τις δημοτικές, τις περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές να επεκτείνει την επιρροή του, και με την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα να κοιτάνε μόνο τι ψηφαλάκια θα πάρουν, κι ας πάει και το… παλιάμπελο…


ellinikils.blogspot.gr
infognomonpolitics.blogspot.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>