shadow

Τρεις Μουσουλμάνοι βίασαν ομαδικά 8χρονη Χριστιανή στο Πακιστάν


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει το φαινόμενο της κακοποίησης παιδιών χριστιανικής ομολογίας από μουσουλμάνους στο Πακιστάν.Tην Κυριακή 20 Απριλίου ανήμερα το Πάσχα η μικρή 8χρονη χριστιανή Saira Masih από το χωριό Mally Ki κοντά στην πόλη Daska της επαρχίας Sialkot στο Πακιστάν πήγε να ψωνίσει από το μπακάλικο της γειτονιάς.Τρεις μουσουλμάνοι την απήγαγαν, της έδεσαν τα μάτια και την οδήγησαν σε άγνωστη κατεύθυνση.Στη συνέχεια την βίασαν κατ΄εξακολούθηση.(Dreuz.info 05/05/ 2014)

Οι δράστες είναι ο Mohammad Alam Fakhar πλούσιος γαιοκτήμονας της περιοχής ο, Ahmad Yar Nagra και ο ZulifqarNagra.Απήγαγαν και τον Iqbal Masih πατέρα του θύματος για να μην ενημερώσει τις αρχές.Η μικρή υποφέροντας από σοβαρά τραύματα και ακατάσχετη αιμοραγία παρέμεινε χωρίς φροντίδα για 3 ημέρες.Οι δράστες απείλησαν την οικογένεια και την προειδοποίησαν να μην μεταφέρει το παιδί στο νοσοκομείο.

Υπό την πίεση της χριστιανικής κοινότητας και των οργανώσεων δικαιωμάτων του ανθρώπου εκ των οποίων η LifeforAllPakistan η αστυνομία εξαναγκάστηκε να δράσει αποτελεσματικά.Απελευθέρωσε τον πατέρα του παιδιού και ενεργοποίησε την μήνυση που κατατέθηκε.Η δικηγόρος της οικογένειας Sardar Mushtaq Gill κατήγγειλε το συμβάν στην British Pakistani Christian Association.

Η μικρή Saira έγινε το σύμβολο της δραματικής κατάστασης που βιώνουν οι γυναίκες και τα παιδιά και ειδικότερα οι μικρές κόρες των χριστιανών στην μουσουλμανική αυτή χώρα.

« Η σιωπή της κοινωνίας σ΄αυτό το βάρβαρο δράμα είναι ανησυχητική:ένα παιδί βιάστηκε άγρια και οι αρχές σιωπούν» καταγγέλει η οργάνωση Life For All Pakistan.treis , mousoulmanoi , viasan , oxtaxroni , xristiani , sto , pakistan2

 

Το Pendjab όπου ζουν 2.000.000 Πακιστανοί χριστιανοί είναι η επαρχία που ταλανίζεται περισσότερο από αντίστοιχα περιστατικά:

• 3 βιασμοί μικρών κοριτσιών καταγράφονται ήδη μέσα στις αρχές Μαίου.

•μια 6χρονη βιάστηκε στις 26 Απριλίου στο Faisalabad (η υγεία της είναι σε κρίσιμη κατάσταση).

Χρήσιμα links

•μια 9χρονη δολοφονήθηκε αφού κακοποιήθηκε σεξουαλικά με μεγάλη βαρβαρότητα στο Jhang.

• Η 15χρονη χριστιανή Fouzia Bibi βιάστηκε το 2013 στο Kasur από 2 γαιοκτήμονες μουσουλμάνους.

• Μια μαθήτρια χριστιανή βιάστηκε τον Ιούλιο του 2013 στο Vehari από μουσουλμάνο παρουσία δύο ενόπλων.

• Τον Δεκέμβριο του 2012 η 6χρονη Wijenti Meghwar ινδουιστικής ομολογίας βιάστηκε ομαδικά ενώ έπαιζε στο δρόμο στην επαρχία Sind.

• Στις 12 Σεπτεμβρίου 2013 στη Λαχόρη ένα κοριτσάκι 5 ετών έπεσε θύμα απαγωγής.Βιάστηκε κατ΄επανάληψην και βρέθηκε την επομένη εγκαταλελειμμένο να κολυμπάει στο αίμα κοντά σ ένα νοσοκομείο.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που πραγματοποίησαν οι ΜΚΟ Masihi Foundation και Life for All Pakistan και που την αναφέρει ο καθηγητής John Ayub που μάχεται για την προστασία των ανηλίκων στο Πακιστάν τo 2013 πραγματοποιήθηκαν:

• 370 βιασμοί εκ των οποίων 185 ομαδικοί

• περισσότερα από 1 600 «εγκλήματα τιμής»

• 2 133 «περιπτώσεις κακοποίησης και βίας κατά γυναικών.»

• 406 γάμοι εξαναγκασμού που οι 176 αφορούν παιδιά.

• 220 γυναίκες εκτελέστηκαν για μοιχεία.

• 887 βασανίστηκαν από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης μόνο το 10 % των περιπτώσεων του βιασμού καταγράφονται σ΄αυτήν την έρευνα αφού γονείς και γυναίκες δέχονται απειλές για να μην καταγγείλουν τα περιστατικά. Σύμφωνα με το Κίνημα για την Αλληλεγγύη και την Ειρήνη κάθε χρόνο 1000 μικρές χριστιανές και ινδουίστριες « απαγάγονται βιάζονται και εξαναγκάζονται σε ισλαμικό γάμο.».

Η μικρή Saira βγήκε από την εντατική η ζωή της πλέον δεν είναι σε κίνδυνο αλλά θα παραμείνει τραυματισμένη για όλη της τη ζωή.

πηγές: (Dreuz.info,kabyle.net,eglasie.mepasie.org,dailytimes.com.pk)


pentapostagma.gr

lithosfotos.blogspot.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Το Πολεμικό Ημερολόγιο χρειάζεται την βοήθεια των αναγνωστών του κοινοποιώντας την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>