shadow

Πολύ φοβάμαι ειλικρινά οτι ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί το τι πραγματικά συμβαίνει. Γιατί αν το είχαν αντιληφθεί θα εστίαζαν την ματιά τους στα δομικά στοιχεία που επέτρεψαν στην πολυεπίπεδη και πολύμορφη κρίση που ταλανίζει τον τόπο μας να λάβει καθολικό χαρακτήρα

Το ότι το κατεστημένο στην χώρα μας, οι ελίτ που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο μέρος οικονομικής και κοινωνικής δύναμης, οι οποίες ελέγχουν και τον κρατικό μηχανισμό, η κομματική γραφειοκρατεία και οι υπηρετούντες την που συνθέτουν το παλαιοκομματικό σύστημα, οι συντεχνίες και τα φερέφωνα τους προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρήσει τα προνόμια που με τρόπο ληστρικό απεκόμισε μέσα σε μια κοινωνία που φτωχοποιείται ολοένα και περισσότερο δεν προβληματίζει ιδιαίτερα .

Αντίθετα συχνά πυκνά εκφέρεται πολιτικός λόγος ο οποίος και στοχεύει στο να θολώσει τα νερά υποκύπτοντας τα πραγματικά γεγονότα και αναβαθμίζοντας το επουσιώδες σε μείζον.

Η αφρόκρεμα της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι ένα κοινωνικό σώμα που ζει και διαβιεί σε άλλον πλανήτη, που απολαμβάνει ανώτερης μορφής ζωή, που κατήλθε για να φέρει το φώς στην δοκιμαζόμενη κοινωνία υπακούωντας σε αγωνιώδη κελεύσματα , αποτελεί μέρος του προβλήματος καθώς φέρει σοβαρότατες ευθύνες για την κρίση του πολιτικού μας συστήματος ,για την επιβίωση των δομών πάνω στις οποίες αναπτύχθηκε η ελληνική φούσκα,για την κρίση της εμπιστοσύνης στη σχέση πολιτών και πολιτικού συστήματος για την υιοθέτηση ενός στρεβλού μοντέλου ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας και ποτέ μέρος του προβλήματος δεν αποτέλεσε παράγοντα και επίλυσης του.

Χρήσιμα links

Οσο δε για τον αχταρμά που περιλαμβάνεταιστα ψηφοδέλτια συχνά πυκνά πολλοί έχουν στριμωχτεί για να αποσπάσουν πλάι σε αυτούς αλλά κα ισε όσους τους επέλεξαν για να αποσπάσουν μια στιγμή δημοσιότητας.

Οι γενικεύσεις και οι απλουστεύσεις είναι έτσι κι αλλιώς ο χειρότερος τρόπος ανάλυσης της πραγματικότητας, των σχέσεων, ακόμη και του εαυτού μας.

Οι μετεκλογικές εξελίξεις προβλέπεται να λαβουν τεκτονικές διαστάσεις όσοι ασχολούνται εθελοντικά ή επαγγελματικά με το πολιτικό παίγνιο θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι αδιόρατες ιδεολογικές γραμμές, η εμμονή σε παρωχημένες διαχωριστικές γραμμές, οι εμμονές σε ιδεολογήματα, οι εμμονές σε μνημονιακές λογικές και λογικές εξάρτησης, οι εμμονές σε ψευτοεπαναστατικές και ψευτοδημοκρατικές λογικές, η ανυπαρξία προγραμμάτων, οι αυτοσχεδιασμοί και η προβολή τους ως Εθνικό σχέδιο και Εθνική στρατηγική, η ελλειψη δημοκρατικού διαλόγου,οι συμψηφισμοί και οι περίεργες προσθαφαιρέσεις, η λαγνεία των άκρων, η ανυπαρξία συναινέσεων και η αποθέωση του λαϊκισμού, οι πολωτικές συμπεριφορές,η κολοβή και εξωραϊσμένη ιστορική μνήμη , και όλα αυτά πάνω στο σώμα μιας κατακερματισμένης κοινωνικής συνοχής, έχουν ενα λαμπρό παρελθόν, ενα καλό παρόν αλλά ενα πολύ ζοφερό μέλλον και όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο.

Οσοι πιστεύουν ότι θα επιβιώσουν με το σαθρό αξιακό υπόβαθρο που παρήγαγε και αναπαρήγαγε την κρίση αυτή πλανώνται πλάνην οικτρά.

Drolapas GA

thesecretrealtruth.blogspot.com

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>