Μην Χάσετε

shadow

Συριακά αεροσκάφη κατέστρεψαν τουρκική φάλαγγα που πήγαινε στο Χαλέπι


Άγνωστος ο αριθμός των νεκρών τούρκων στρατιωτών
Ποιά θα είναι η απάντηση της Τουρκίας του Ερντογάν;

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με αρμενικό πρακτορείο ειδήσεων, η συριακή αεροπορία χτύπησε τουρκικό κονβόι, που μετέφερε «βοήθεια» στους ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία.

Το πρακτορείο αναφέρει σκωπτικά ότι, «η Τουρκία προσπαθεί να σώσει τους ισλαμιστές τρομοκράτες της περιβόητης οργάνωσης «Dzhebhat en – Nusra», που έχουν κυκλωθεί από συριακά κυβερνητικά στρατεύματα στην περιοχή Handarata στην Συρία (Χαλέπι).

Συγκεκριμένα, με απόφαση του διευθυντή της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT Hakan Fidan και του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποστάλθηκε στην περιοχή τουρκική «ανθρωπιστική φάλαγγα» που προσπάθησε να σπάσει τον συριακό κλοιό, με άμεσο αποτέλεσμα την δράση της συριακής αεροπορίας».

Η τουρκική φάλαγγα σύμφωνα με πληροφορίες ανήκε στην οργάνωση HRF

(Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Αρωγής).

Αλλά οι αρμένιοι αναφέρουν, «ότι τουλάχιστον 4 φορτηγά ήταν φορτωμένα με ρουκέτες, ελαφρά όπλα αμερικανικής κατασκευής, πυρομαχικά, που συνοδεύονταν από ένοπλους Τούρκους καταδρομείς με προορισμό του ισλαμιστές αντάρτες, εκτελώντας στην ουσία στρατιωτική επιχείρηση με την επωνυμία « αστέρας Κάνοπος» (Ο Κάνωπος, γνωστός και διεθνώς ως Canopus, είναι ο φωτεινότερος αστέρας στον αστερισμό Τρόπιδα, ο άλφα Τρόπιδος, αλλά και ο δεύτερος σε φωτεινότητα ολόκληρης της ουράνιας σφαίρας, μετά τον Σείριο)».

Μόλις η τουρκική φάλαγγα πλησίασε τον «στόχο» σε απόσταση 7 χλμ., ο διοικητής της Συριακής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος Issa Hallaak διέταξε την καταστροφή της. Συριακά μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Kuvayris, δεν χρειάστηκαν παρά μερικά λεπτά για να εξουδετερωθεί ο στόχος τους και να ολοκληρώσουν την αποστολή.

Τα πτώματα των Τούρκων στρατιωτών, έχουν ήδη αναγνωριστεί από τους Σύρους στρατιώτες του τάγματος καταδρομών της συριακής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών, (στα πρότυπα της ρωσικής GRU).

Οι Σύροι καταδρομείς βρισκόντουσαν στο κέντρο αεράμυνας στο Handarate, το οποίο μπλοκάρει όλες τις τουρκικές στρατιωτικές αεροπορικές επιχειρήσεις στην περιοχή. Πληροφορίες σχετικά με τον στρατιωτικό υλικό και τον εξοπλισμό στην Handarate δεν έχουν αποδεσμευτεί από την συριακή πλευρά.

Χρήσιμα links

Σύμφωνα με παλαιότερα ρεπορτάζ, η ροή όπλων από την Τουρκία προς τους Σύρους αντάρτες που μάχονται το καθεστώς Άσαντ συνεχίστηκε καθ’ όλο το τελευταίο εξάμηνο, ενώ μόνο τον Φεβρουάριο παραδόθηκαν 29 τόνοι όπλων. Σημειώνεται ότι Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία διέκοψαν πρόσφατα την παροχή βοήθειας προς τους αντάρτες, ύστερα από την κατάληψη βάσεων και αποθηκών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού από ένοπλες ομάδες ισλαμιστών.

Σχόλιο ιστολογίου:

Το συγκεκριμένο χτύπημα της Συρίας είναι βέβαιο πως θα απαντηθεί από την τουρκική πλευρά. Αν και ήταν απολύτως αναγκαίο να δράσει ο συριακός στρατός, το ίδιο απολύτως βέβαιο πρέπει να θεωρείται πως η τουρκική απάντηση θα είναι, αν όχι άμεση, τουλάχιστον, ιδιαίτερα μεγάλης ισχύος.

Ενδεχομένως, η καταστροφή της τουρκικής φάλαγγας να χρησιμοποιηθεί και ως πυροκροτητής μίας τουρκικής επίθεσης στην τουρκοσυριακή μεθόριο ή σημείο εκκίνησης επιθέσεων με όλμους κατά συριακών πόλεων ή χωριών, όμως προηγουμένως θα υπάρξει μία διπλωματική επίθεση, προκειμένου να εξασφαλίσει η Άγκυρα το “άλλοθι” που χρειάζεται για να κινηθεί στρατιωτικά εναντίον της Συρίας. Εξάλλου, η συμμετοχή του αρχηγού της ΜΙΤ, είναι μία απόδειξη πως η ενέργεια της Τουρκίας ήταν στοχευμένη και έχει συνυπολογισμένες όλες τις πιθανές εξελίξεις. Και ως εκ τούτου, υπάρχει ήδη καλά σχεδιασμένη τουρκική απάντηση προς τη Συρία…

Το μόνο βέβαιο είναι πως η Συρία ξαναμπαίνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια ΗΠΑ και ΕΕ στην Ουκρανία, όπου το δημοψήφισμα (στην ανατολική Ουκρανία) αναμένεται να “κόψει” μία σειρά επιχειρημάτων της Δύσης περί “δημοκρατίας”, τη στιγμή που η κυβέρνηση των ναζί του Κιέβου καταγγέλλεται για πρόσληψη αμερικανικού ιδιωτικού στρατού που επιχειρεί κατά των ρωσόφιλων της ανατολικής Ουκρανίας…


kostasxan.blogspot.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Συριακά αεροσκάφη κατέστρεψαν τουρκική φάλαγγα που πήγαινε στο Χαλέπι

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>