shadow

Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που μιλάμε για “κατασκευή” των δύο συνεταίρων της ψυχροπολεμικής εποχής; ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση έδωσαν στην Ελλάδα τον πιο ασφαλή για τον σχεδιασμό τους “ήρωα” …Έναν σταλινικό, ο οποίος δεν θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη “δόξα” του εις βάρος των “τζακιών” και ταυτόχρονα θα ήταν ένας “ήρωας”, ο οποίος με τον “ηρωισμό” του και την “τόλμη” του περισσότερο θα τρόμαζε τον λαό παρά θα τον ευχαριστούσε. Αν οι πεμπτοφαλαγγίτες τού σταλινισμού ήταν τόσο “ηρωικοί”, ποιος θα έσωζε τον λαό, αν τους επιτίθονταν τέτοιοι αδίστακτοι άνθρωποι; Αν αυτοί οι ηρωικοί σταλινικοί δεν φοβούνταν τους Ναζί, ποιος θα τους τρόμαζε στην εποχή της ελευθερίας;

Ποιοι θα διέψευδαν αυτήν την “κατασκευή”; …Οι Γερμανοί Ναζί “υπάλληλοι” των Αμερικανών; …Κατά πάσα πιθανότητα όλοι μαζί έφτιαξαν το “στόρυ” της ηρωικής βραδιάς. Τις λεπτομέρειες, για το πώς ήταν δεμένη η σημαία, μπορούσαν να τους τις αποκαλύψουν οι Ναζί “συνάδερφοί” τους. Οι Ναζί, όμως, δεν μπορούσαν να τους “ανεβάσουν” στον Ιερό Βράχο και γι’ αυτόν τον λόγο εκεί βρίσκονται τα κενά τους …Κενά, τα οποία δεν συμπληρώνονται με τίποτε. Αν ανέβαιναν άνθρωποι έτσι εύκολα στον “βράχο”, οι Αρχαίοι Αθηναίοι θα σφάζονταν σαν τα πρόβατα σε κάθε πολιορκία. Ο Ιερός Βράχος ήταν πάνω απ’ όλα “Ιερός”, γιατί τους έσωζε κάθε φορά που υπήρχε κίνδυνος …Ένα “μαδέρι” μόνον τους δυσκόλεψε στο όλο εγχείρημα. Γιατί δεν πήραν το ασανσέρ, για να μην λερώσει το κουστούμι του ο Σάντας;

…”Κατασκευή” ήταν ο “άθλος” του Γλέζου …”Κατασκευή” από τους έμπειρους συνωμότες τηςKGB και εκτελεσμένη από αδίστακτους προδότες, όπως ο Γλέζος …Ανθρώπους, οι οποίοι γνώριζαν πώς γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν είναι τυχαίο που ο πιο σφοδρός πολέμιος τού πολύ ηρωικότερου συμβάντος με τον Κουκίδη —που φέρεται ότι γκρεμίστηκε από την Ακρόπολη τυλιγμένος με την ελληνική σημαία, που αρνούνταν να παραδώσει— ήταν ο Γλέζος …”Κατασκευασμένη” τη θεωρεί την υπόθεση Κουκίδη …Ανύπαρκτο πρόσωπο θεωρεί τον Κουκίδη …Ξέρει δηλαδή ο “αγνός” Γλέζος από “κατασκευές” …Δεν είναι ούτε αγαθός ούτε “άβγαλτος” …Ξέρει τα “κόλπα” …Δεν θεωρεί τον Κουκίδη “συνάδερφό” του ήρωα …Ο Κουκίδης ήταν “ψεύτικος” και ο Γλέζος “αληθινός”.

Και λίγο Ντε Γκολ στη “σούπα” τους ψέματος.

Μέσα στην αυθαίρετη “παπαρολογία” του ψέματος έβαλαν και τον Ντε Γκολ. Ο Γάλλος στρατηγός φέρεται να χαρακτήρισε τον Γλέζο “Πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης”. Τι μπορεί να επιβεβαιώνει αυτή η δήλωση; …Τίποτε απολύτως. Εφόσον μέχρι το 1945 ήταν άγνωστοι οι δράστες του περιστατικού, οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά το 1945. Όταν το ελληνικό κράτος δεν γνωρίζει την αλήθεια για το περιστατικό, θα τη γνωρίζει ο Γάλλος; Επιπλέον, συμβαίνει το εξής: Αυτή η δήλωση θα είχε αξία μαρτυρίας μόνον εάν γινόταν επί Κατοχής …Μόνον εάν ο “παρτιζάνος” ήταν γνωστός και καταδιωκόταν από τις δυνάμεις Κατοχής. Εφόσον οι δηλώσεις έγιναν εκ των υστέρων, ουδεμία αξία έχουν ως αποδείξεις γεγονότων.

Αυτές οι δηλώσεις, όταν γίνονται, έχουν αξία μαρτυρίας μόνον όταν ο παράγων χρόνος, όπου αυτές έγιναν, το επιτρέπει. Τι θέλουμε να πούμε; Τι αξία έχει να δηλώσει κάποιος το 2013: “είδα κάποτε έναν νεαρό Αργεντίνο ονόματι Μέσι στις ποδοσφαιρικές ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και πάντα πίστευα ότι έχει λαμπρό μέλλον”. Αν αυτό το δηλώσεις το 2004, είσαι ο πρώτος “ανιχνευτής”. Αν έχεις ντοκουμέντα ότι το είχες δηλώσει τότε, αποδεικνύεται η γνώση σου. Αν εμφανιστείς σήμερα και απλά ισχυρίζεσαι ότι το είπες κάποτε, δεν έχει την παραμικρή αξία. Ο ισχυρισμός σου δεν αποδεικνύει τίποτε. Μετά Χριστό προφήτες δεν αναγνωρίζει καμία ιστορία. Τέτοια ήταν και η δήλωση του Ντε Γκολ. Άνευ σημασίας, γιατί ήταν εκτός timing. Η Ελλάδα ήταν ελεύθερη και τα λαμόγια παρίσταναν τους παρτιζάνους στα καφενεία.

Χρήσιμα links

Τι πιστεύουμε για τη δήλωση; Το πιο πιθανό είναι ο Ντε Γκολ να μην γνώριζε καν ότι “έκανε” τέτοια δήλωση, γιατί πιθανότητα να μην γνώριζε έναν ασήμαντο σταλινικό σαν τον Γλέζο. Απλά, σε κάποια “εργαστήρια” κάποιοι “κατασκεύασαν” αυτήν τη δήλωση και τη “σέρβιραν” στο πόπολο, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν σαν “απόδειξη” την ώρα που δεν είχαν καμία άλλη απόδειξη του ηρωισμού τους. Ακόμα όμως κι αν έκανε αυτήν τη δήλωση, θα μπορούσε να είναι μέσα στα πλαίσια των “εξυπηρετήσεων” μεταξύ των κυβερνήσεων και των μυστικών τους υπηρεσιών, προκειμένου να διευκολύνουν την “παραγωγή” δικών τους πολιτικών προσώπων. Δυστυχώς συμβαίνουν κι αυτά. Κάποιοι ξένοι συμμετέχουν στην “κατασκευή” ψεύτικων ηρώων, για να μπορούν μετά να τους εκβιάζουν …Για να μπορούν να διεκδικούν “αντιπαροχές”, όταν αυτοί θα “προοδεύσουν”.

Πώς είπε ο τενεκές ο Ραούλ Κάστρο στον Τσίπρα; …«Ώστε εσύ είσαι ο Έλληνας, που όλοι περιμένουμε να γίνει Πρωθυπουργός;” …Σώπα ρε τενεκέ Κάστρο, που περιμένεις κι εσύ μαζί με τους “όλους” να δεις τον Τσίπρα Πρωθυπουργό …Σώπα ρε “δημοκράτη” σταλινικέ, που κληρονόμησες τον αδερφό σου με δημοκρατικές διαδικασίες …Σώπα ρε “δημοκράτη”, που πέρσι στα 82 χρόνια σου χρόνια εκλέχθηκες Πρόεδρος, αλλά “διαβεβαίωσες” τους πάντες ότι δεν θα επιδιώξεις την επανεκλογή σου το 2018; …Όλα κι όλα …Τόπο στα νιάτα δίνει ο Ραούλ …Τον Άγιο Πέτρο τον ρώτησε αν το 2018 θα είναι ανάμεσα στους ζωντανούς, για να διεκδικήσει πόστο;

Τέτοιοι είναι οι σταλινικοί …”Δημοκράτες”, που δεν γνωρίζουν “στάνες” …”Ελεύθεροι” άνθρωποι, που τους εκπλήσσει η “κακία” του κόσμου. Έτσι “αγοράζονται” οι δηλώσεις, οι οποίες κατόπιν εμφανίζονται σαν “προφητικές”. Έτσι γίνονται οι “προωθήσεις” ημετέρων και κατόπιν περιμένουν “αντιπαροχές” όλων των ειδών. Έτσι γίνονται τα “ντίλια” του παρασκηνίου και των μυστικών υπηρεσιών. Ο Ραούλ, εκτός από τα φάρμακά του, μπορεί να μην γνωρίζει όχι τον Τσίπρα, αλλά ούτε κατά πού πέφτει η Ελλάδα. Η “δήλωσή” του, όμως, έγινε φέιγ βολάν στην Ελλάδα. Η δήλωσή του έδωσε “διεθνές” κύρος στον Alexis. Έτσι κάπως ήταν και η δήλωση του Ντε Γκολ …”Βεβαιωτική” του τίποτε … Έδωσε διεθνές κύρος στον Manolis.

Ο σταλινικός παιδονόμος.

Ο Γλέζος θα πέθαινε σχεδόν ξεχασμένος, αν δεν είχαμε τη σημερινή απότομη κατάρρευση του δικομματισμού. Ξεχασμένος, όμως, σε περίπτωση που κάποιος είναι ένας απατεώνας, δεν είναι απαραίτητα κακό. Ξεχασμένος σημαίνει ασφαλής, γιατί στην Ελλάδα —ως γνωστόν— τους νεκρούς δεν τους κρίνουμε. Ασφαλής σημαίνει ότι θα χανόταν μαζί του κάθε πιθανότητα να αναζητηθεί κάποτε η αλήθεια που τον αφορούσε. Όπως ο θάνατος προστάτευσε τη δωσίλογη Μερκούρη, έτσι θα προστάτευε και τον Γλέζο …Θα πέθαινε σαν “ήρωας”, όπως η Μερκούρη πέθανε σαν “σοσιαλίστρια” πολυτελείας.

Όμως, η κατάρρευση του δικομματισμού όλα αυτά τα ανέτρεψε. Η απότομη “πτώση” του ΠΑΣΟΚ έκανε τους Αμερικανούς να αναζητήσουν έναν νέο “πόλο”, για να στηρίξουν το καταρρέον “σκηνικό”. Η Αριστερά όμως, την οποία γνώριζαν, είναι πολύ συγκεκριμένη …Είναι οι παλιοί χαφιέδες του “Κολεγίου” τού ΚΚΕ και αυτούς γνώριζαν …Είναι η Αριστερά που ο “Αλτσχάιμερ”-Γλέζος δεν “γνώρισε” ποτέ …Είναι η Αριστερά του ΚΚΕ, που τα έπαιρνε από τη Σοβιετική Ένωση και οι ΗΠΑ τα κατέγραφαν, για να μπορούν να τους εκβιάζουν …Για να τους έχουν πάντα στο “χέρι” με έτοιμες κατηγορίες περί κατασκοπίας, συνεργασίας με τον εχθρό κλπ..

Η συνέχεια στην επόμενη σελίδα …

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>