shadow

Ομολογία-σοκ Ουκρανού στρατιώτη: “Ο Α.Γιατσένιουκ μας πληρώνει 111 $ και μας εκβιάζει να σκοτώσουμε” (vid)


Η «κυβέρνηση» του Κιέβου εκβιάζει και απειλεί Ουκρανούς στρατιώτες να επιτεθούν στους ρωσόφωνους των νοτιοανατολικών περιοχών και προσλαμβάνει «εθνοφύλακες» ή μέλη του Δεξιού Τομέα με το ποσό των 111 δολαρίων το δίμηνο για να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές.

Την ομολογία αυτή, η οποία καταγράφεται σε βίντεο, κάνει Ουκρανός στρατιώτης που αυτομόλησε μη θέλοντας να επιτεθεί σε συμπατριώτες του ρωσόφωνους στη Μαριούπολη. «Ο Αρσένι Γιατσένιουκ δίνει μισθό 111 δολάρια στους στρατιώτες και τους ζητά να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις κατά των ρωσόφωνων», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η «κυβέρνηση» προβαίνει μάλιστα σε εκβιασμούς και απειλές προς τους Ουκρανούς στρατιωτικούς ότι θα τους στείλει στο στρατοδικείο. Όπως έπραξε με 15 πιλότους που αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης του πιλότου του ελικοπτέρου που κατέρριψαν προ ημερών οι Ρωσόφωνοι.

Τον Απρίλιο η κυβέρνηση του Κιέβου εξέδωσε διάταγμα σύμφωνα με το οποίο αυξάνει το μισθό των στρατιωτών που θα συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά των ρωσόφωνων στη νοτιοανατολική Ουκρανία στα 177 δολάρια.

«Ντρέπομαι, πιστέψτε με. Δεν μπορώ να πάρω μέρος σε αποστολές εξόντωσης αδελφών μου», είπε ο Ουκρανός στρατιώτης και η κάμερα έκλεισε. Πιθανότατα ο ίδιος αυτομόλησε.

Την ίδια στιγμή στη Μαριούπολη καταγράφηκε το φαινόμενο Ουκρανοί στρατιώτες να επιχειρούν να απομακρύνουν τους ρωσόφωνους από το δημαρχείο της πόλης ρίχνοντας δηλητηριώδη αέρια και δακρυγόνα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ilyichyovets».

Χρήσιμα links

Προφανώς ποντάροντας σε αυτή την απάνθρωπη επιχείρηση ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι πώς το δημαρχείο τέθηκε υπό έλεγχο του Στρατού. Οι δυνάμεις αυτοάμυνας όμως είχαν διαφορετική άποψη και ανακατέλαβαν το κτίριο.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πώς ένας άνθρωπος διαγνώστηκε με δηλητηρίαση από το αέριο, άλλοι επτά έπαθαν σοβαρά εγκαύματα στα μάτια και ένας άνδρας νοσηλεύεται με δηλητηρίαση και πολλαπλά κατάγματα στα δυο χέρια.

Φαίνεται πώς η «κυβέρνηση» του Κιέβου και οι υποστηρικτές της είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να ανακτήσουν και πάλι τον έλεγχο της νοτιοανατολικής Ουκρανίας. Από πυρπολισμούς κτιρίων, όπως στην Οδησσό, μέχρι και τη ρίψη δηλητηριωδών αερίων.

Οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ και οι δήθεν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βρίσκονται; Μάλλον χρησιμοποιούν τους διεθνείς οργανισμούς για να στείλουν κατασκόπους στην Ουκρανία.


defencenet.gr

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>