Μην Χάσετε

shadow

Καρδιά σε 3D εκτυπωτή έτοιμη για μεταμόσχευση


Ανθρώπινη καρδιά που δημιουργήθηκε σε τρισδιάστατο εκτυπωτή αναμένεται να μεταμοσχευθεί εντός της επόμενης δεκαετίας σε παιδί που γεννήθηκε με τρύπα στην καρδιά.

Επιστημονική ομάδα που έχει ήδη προχωρήσει στην εκτύπωση ανθρώπινων οργάνων εκτιμά ότι άνθρωποι που έχουν αντίστοιχα “ελαττώματα” θα μπορούν να προχωρούν σε μεταμόσχευση με εκτυπωμένα όργανα που θα έχουν δημιουργηθεί από τα δικά τους κύτταρα.

Ο Stuart Williams του πανεπιστημίου Louisville στο Kentucky πιστεύει πως η τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εμφυτευμάτων προσώπου θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και για τη δημιουργία οργάνων που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα και για άλλες γεννετικές ανωμαλίες.

Χρήσιμα links

Η συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιεί κύτταρα από το σώμα του ίδιου του ασθενή έτσι ώστε να εξαλειφθεί η πιθανότητα απόρριψης του μοσχεύματος.

Εκτιμάται μάλιστα ότι η τεχνική της τρισδιάστατης εκτύπωσης θα μπορούσε να εγκαινιάσει μια εποχή ιατρικής όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν όργανα όλων των ειδών για να καλυφθούν οι όποιες ανάγκες.


 

news247

apocalypsejohn.com

Η Γνώση είναι καλό να Διαδίδεται για να γίνεται Ιδέα …

Κοινοποίησε την Προσπάθεια μας…

Για να είστε ενημερωμένοι συνεχώς το Πολεμικό Ημερολόγιο και στο Facebook

Κάνωντας LIKE ΕΔΩ

Χρήσιμα links

Σχετικά άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>